Когато става дума за големи ремонти или промени по дома ви, може със сигурност да очаквате, че резултатът ще включва и голяма бъркотия, която трябва да се почисти. Дори и да покриете пода и мебелите с найлон, например, може да се обзаложите, че белият прах някак си ще намери начин да влезе отдолу. Независимо дали ремонтът е бил само в една стая или е ставало дума за основен ремонт, много е важно да знаете как да почистите след това, за да стане всичко много по-лесно. 

За щастие, ние имаме няколко професионални съвета в тази насока:

Трябва да знаете от къде да започнете

Преди да започнете да почиствате каквото и да било, трябва да отворите прозорците, за да проветрите помещението. Възможно е да има миризма на лепило, дърво, пластмаса или други строителни материали. След това е добре да премахнете по-големите предмети – плочки, торби цимент и други останали материали. Когато почиствате след ремонт, винаги започвайте от горе надолу. Забършете стените с влажна кърпа, тъй като вероятно са събрали прах. 

Почистване на банята

Ако сте сменяли мивката в банята или сте правили друго обновяване там, първо трябва да почистите санитарията и да премахнете всякакви останали неизползваеми парчета. Винаги започвайте с най-големия предмет в стаята и завършвайте с най-малкия. Най-добре почиствайте на етапи. Първо, използвайте суха микрофибърна кърпа, а след това мокра – така ще се погрижите ефективно за праха. 

почистване на баня след ремонт

Почистване на прозорците

Ако забележите остатъци от лепило или силикон по прозорците ще трябва да ги премахнете с шабер. Бъдете много внимателни, за да не надраскате повърхността. Ако по ръбовете на прозореца има петна или капки боя, може да ги премахнете с памук и лакочистител. Използвайте влажна кърпа за забърсване на праха по самите стъкла.

Почистване на петна

Ако намерите петна, които са по-упорити и не могат да бъдат премахнати само с вода, може да разредите малко амоняквъв вода и да нанесете търкайки с кърпа. 

Прогонване на неприятни миризми

Често, след ремонт, в помещението остават миризми за известно време – било то на лепило, боя или лак. Тук на помощ може да ви се притече хлебната сода. Купа пълна с хлебна сода, оставена за 1 нощ в стаята с неприятна миризма, ще абсорбира всички аромати и освежи помещението.

Почистване на пода

Последната задача е почистването на пода. Препоръчително е да оставите килимите и пода последни, тъй като там се е крайната точка на всичкия прах. Преди да използвате препарат, първо минете повърхността с влажна кърпа, за да се погрижите за праха. След като направите това, следва почистването със специален препарат за повърхността. Почистете и лайсните накрая. Ако нямате друг вариант, може да почистите дървените повърхности с комбинация от 2-3 капки лимонов сок към 1 литър вода. 

Помислете за професионална помощ за почистването

Почистването след ремонтни дейности може да се окаже трудна и тежка задача. Но не е задължително да я вършите вие. Винаги може да се свържете с професионална фирма за почистване, която да извърши това вместо вас.

Ако и вие искате да се възползвате от професионалните услуги на доверена фирма с много опит, както и да имате повече свободно време за себе си и семейството – Grand Cleaning е правилният избор. 

Разгледайте нашите услуги тук или се свържете с нас, а примери за нашата работа може да видите в галерията ни

Grand Cleaning предлага професионални услуги за почистване във Варна и региона – както за вашия дом, така и за офиса ви.