Малко са усещанията по-хубави от това да влезеш в перфектно изчистения си собствен дом. Разбира се, чистенето отнема време, най-често – свободното ни време. Професионалното почистване винаги е добра идея (причините защо е така може да прочетете тук). Но понякога хората предпочитат да наемат чистач/ка, а не фирма за професионално почистване.

Има няколко, но много добри причини да изберете фирма за професионално почистване, а не отделен човек, който да почисти сам. Повечето от тях са свързани с качеството на почистване и сигурността на вашия дом.

почистване Варна 9

Качество на използваните препарати

Когато наемате чистач/ка за дома си, в повечето случаи той/тя използва препаратите, с които разполагате в дома си, а ако нямате всичко нужно – купува съответните препарати. Тъй като цената на препаратите, които не може да предоставите се заплаща отделно, бюджетът не е много висок. Закупените препарати са от нисък ценови клас и с ниски почистващи качества.

grand cleaning preparati

От друга страна, фирмата за професионално почистване разполага със свои собствени почистващи препарати – такива, които са за професионална употреба. Техните почистващи качества са много по-високи, тъй като са предназначени за справяне с изключително упорити петна и замърсявания. Освен това, фирмата има достатъчни количества, така че няма как препаратите да свършат по време на работа.

Сигурност на дома ви

Наемането на отделен човек, който да почиства дома ви, не винаги е безопасно. Разбира се, цената за наемане на такъв човек може да е по-ниска в сравнение с наемане на фирма за професионално почистване, но това не означава, че цялата схема не може да ви излезе прескъпо. Гаранциите от индивидуалния човек често са вербални и идват от самия него, като почти никога няма начин да бъдат проверени за достоверност.

При фирмата за професионално почистване, всеки работник се проверява внимателно преди да бъде нает на работа. Неприкосновеността на вещите на клиента е от най-висока важност за една фирма за почистване, тъй като всеки „гаф“ може да доведе до края й. За това, набирането на персонал става след изключително подробна проверка, за да сте сигурни, че домът ви е в сигурни ръце.

Професионално почистване и бързина

Индивидуалният чистач или чистачка работят толкова бързо, колкото позволява професионализмът им. В повечето случаи това не е особено бързо или е за сметка на качеството.

Фирмата за професионално почистване разполага с работници наброяващи повече от един, съответно домът ви ще се чисти от няколко човека. Това от своя страна води до по-бързо, по-качествено почистване, без изтървани места и замърсявания.

почистване Варна 8

Освен това, какво ще се случи ако чистачът/чистачката, която сте наели се разболее? Едва ли ще има кой да го/я замести. При фирмата за професионално почистване липсата на един човек не забавя процеса, защото винаги има кой да го замести, без това да се отрази на качеството.

Заключение

Дори и на пръв поглед да звучи като добър вариант, наемането на човек, който да почисти дома ви има повече минуси, от колкото плюсове, в сравнение с наемането на фирма за професионално почистване. Ако се възползвате от услугите на фирма получавате професионално отношение, качество и грижа за дома ви.

Ако и вие искате да се възползвате от професионалните услуги на доверена фирма с много опит, както и да имате повече свободно време за себе си и семейството – Grand Cleaning е правилният избор. 

Разгледайте нашите услуги тук или се свържете с нас, а примери за нашата работа може да видите в галерията ни

Grand Cleaning предлага професионални услуги за почистване във Варна и региона – както за вашия дом, така и за офиса ви.