Почистване на дома? Ние всички мразим да чистим – добре де, повечето от нас – така че не е изненада, че често търсим начини да го направим по-лесно и по-лесно. За щастие има някои такива начини – тук са поне 15!

Независимо дали постоянно почиствате дома си или го правите, защото очаквате посетители, тези лесни трикове могат да направят процеса много по-бърз и по-малко досаден.

Също така ще спестите пари от множество безполезни почистващи продукти. Без повече празни приказки, следват нашите евтини и лесни трикове за супер чист дом.

почистване Варна 8

1. Почистване на блендера

Напълнете блендера с топла вода и добавете капка течен сапун, след това го включете за няколко секунди и го оставете, след това го изплакнете с топла вода. Това не означава, че не трябва да използвате гъбата след това – но помнете, че на практика всичко около къщата може да се почисти с гъба.

Разбира се, сега трябва да почистите самата гъба, защото тя може да съдържа много бактерии, особено след като е била в мивката дълго време. За да я почистите лесно, поставете я в микровълновата в продължение на половин минута, за да се отървете от бактериите (и изчакайте няколко минути, преди да я извадите, защото е гореща).

2. Как се почистват вентилационните отвори

Ако сте ги пренебрегнали, вашите вентилационни дюзи вероятно са пълни с прах и мръсотия. Това изпраща прах в стаите, а и неприятна миризма. Първо, използвайте мека четка, за да се опитате да се отървете от праха.

Ако това не проработи, намокрете парцал с почистващ препарат, който имате под ръка и го увийте около нож за масло. Това ще помогне за истински чист отвор.

3. Почистете щорите с оцет

Има причина нашите баби винаги да имат оцет и сода за хляб в къщата. Оцетът има широк спектър от приложения при почистването на дома – от почистването на твърдите петна от вода до почистването на щори.

Вашите щори могат лесно да се замърсят и да се запрашат, така че ето бързо решение – комбинирайте равни части вода и оцет в купа и вземете кърпа, която да поставите в ръката си. Това е важно, защото оцетът може да увреди кожата. Потопете кърпата в сместа и след това я прекарайте върху всяка лента на щорите, за да отстраните мръсотията или праха.

4. Как да почистите душа

Можете да почистите душа също с оцет – в края на краищата не искате да прекарате целия ден в банята. Просто напълнете чиния с равни части сапун и оцет и започнете да почиствате. Можете също да използвате четка за зъби или гъба потопени в разтвора.

5. Използвайте сода за хляб за по-чисти тъкани

Чаша сода за хляб ще направи чудеса – няма да повярвате колко ослепително бели ще станат дрехите ви. Просто поставете содата в пералнята преди да пуснете прането и добавете малко сол, за да отстраните петната от плата.

6. Почистете бързо дивана

Можете да използвате сода за хляб за почистване и на дивана. Содата помага да се отървете от всякакви миризми и петна по всички видове тъкани. Първо избършете дивана, след това поръсете содата за хляб в областта, която искате да почистите.

След около 15 минути почистете содата за хляб с четката на прахосмукачката.

7. Как се почиства неръждаемата стомана

Уредите от неръждаема стомана винаги се оцветяват. За да ги почистите, вземете мека кърпа и малко алкохол.

Като алтернатива можете да използвате сапун и вода за чистене на повърхностти и смесете с малко зехтин (няколко капки ще свършат работа), за да почистите до блясък. Бебешкото или минералното масло също върши работа.

8. Как да почистите компютъра си безопасно

Никога не използвайте ацетон, етанол, амоняк или метил хлорид в близост до вашия компютър. Също така избягвайте химикали и продукти от хартия и не пръскайте нищо директно върху екрана.

Най-добрият начин да почистите компютъра си? Натрийте малко бял оцет върху кърпа от микрофибър и внимателно почистете клавиатурата. След това почистете мръсните зони с памучен тампон, напоен с оцет.

Вземете кърпа от микрофибър и внимателно избършете с кръгови движения, за да почистите екрана. Ако е необходимо, внимателно нанесете смес от оцет и вода.

9. Упорити мазни петна

Смесете алкохол и сол в съотношение 4:1, за да почистите петна от мазнини от килими или други повърхности. Просто разтрийте сместа в петното и оставете повърхността да изсъхне. Ако е необходимо, почистете останалата сол.

10. Самозалепваща лента за почистване на прах, мръсотия и трохи

Една силна самозалепваща лента ще почисти трохи, прах и мръсотия навсякъде в къщата – тъкани, лампи, каквото и да е.

11. Почистете маратонките си с паста за зъби

Използвайте паста за зъби и стара четка за зъби, за да почистите белите части на обувките си – това наистина работи чудесно! Винаги ме питат дали си нови.

12. Почистване на загорели съдове

Знаем колко досадни могат да бъдат загорели тигани и тави. Отново, содата за хляб и оцетът идват на помощ. Напълнете загореният с вода и чаша бял оцет, сварете сместа, след това добавете две супени лъжици сода за хляб. Изчакайте да изстине, а после просто избършете.

13. Най-добрият начин за почистване на дървен под

Можете да почиствате дървеният под с помощта на гъба и кофа с вода с малко препарат за миене на съдове. Използвайте влажна кърпа, за да премахнете остатъците от препарата, когато приключите с измиването.

Заключение

Почистването на дома е досадно упражнение, което отнема време, особено ако живеете в по-просторен дом. Тези трикове ще ви помогнат да спестите време и усилия.

Но ако не ви се занимава с тях, знаем още по-добър вариант – професионално почистване. Вижте какво можем да предложим тук и ни се обадете.